BOUAD

Een middelgroot landelijk opererend advies- en ingenieursbureau met twee vestigingen. BouAd is werkzaam binnen alle facetten van projectontwikkeling, inrichting en beheer van een duurzame leeromgeving.

BouAd wil zich graag bezighouden met haar corebusiness, daarom is er vanuit bouAd in oktober 2019 besloten om het beheren van de IT-omgeving over te dragen aan Xiphos. De omgeving is zo ingericht dat er locatieonafhankelijk gewerkt kan worden. Zo kan er vanuit heel Nederland met een internetverbinding gewerkt worden binnen Office 365.

Ook neemt Xiphos het werkplekbeheer over en wordt de inrichting van het servicemanagement inclusief tools, zoals ITSM, SLM en SLR, verzorgt.


CONFIANZA

Een middelgroot kantoor op het gebied van accountancy, fiscale en economische advisering, administratieve diensteverlening en salarisverwerking.

Sinds 1 januari 2019 is Confianza een samenwerkingsverband aangegaan met Markant Accountancy. Hierbij is Markant geheel geïntegreerd in de Confianza-omgeving ten behoeve van de samenwerking.

Xiphos faciliteert het platform van Confianza, zodat zij haar werkzaamheden uit kan voeren zonder omkijken naar de IT. Dit geldt voor zowel voor de on-premise als voor de IAAS-cloud omgeving, er wordt namelijk gebruik gemaakt van de clientserverinfrastructuur. Op deze manier hebben de medewerkers van Confianza hebben locatieonafhankelijk toegang tot hun werkplek.


KAASPRODUCENT EN -LEVERANCIER

De organisatie is de producent en leverancier van een aantal kaasmerken wereldwijd. Jaarlijks verzorgen zij bij zo’n 400 miljoen consumenten in 120 landen de behoefte aan kaas.

In samenwerking met Xiphos zorgt de organisatie ervoor dat er altijd bemanning is op de IT-afdeling. Bij ziekte van een van hun medewerker zorgt Xiphos de volgende werkdag voor vervanging. Bij vakantievervanging of verlof kunnen zij één werkweek van tevoren aangeven dat er één of twee kandidaten nodig zijn gedurende een korte periode. Xiphos garandeert dat deze kandidaten ingezet kunnen worden.

Taken die uitgevoerd worden door de kandidaten zijn: 1e/2e lijns ondersteuning; het beheren van werkplekken (inclusief werkplekken in de fabriek); accounts in active directory aanmaken; laptops inspoelen; security groepen aanmaken, wijzigen en rechten toekennen.


VERHUURSERVICE

Sinds eind 2018 besteed deze verhuurservice de gehele IT aan uit Xiphos, zodat zij hier geen omkijken meer naar heeft. Het is een verhuurbedrijf op het gebied van catering, in de breedste zin van het woord. Van servies tot de BBQ tot de garderobe kan er gehuurd worden.

Aan het begin van de samenwerking stond alle data nog op locatie. Xiphos heeft middels een migratie alle servers naar de IaaS-cloud gebracht. Ook werkt de organisatie op het gebied van mail nu met Microsoft Office 365, dit stond eerst op de lokale exchange server.

Één van de grootste voordelen voor alle werknemers is dat ze nu werken met een Remote Desktop System. Op deze manier kunnen ze altijd, overal werken, zonder gebonden te zijn aan één computer.


SOFTWARE ONTWIKKELAAR

Deze internationale organisatie houdt zich al meer dan 30 jaar bezig met het verbinden, integreren en versnellen van alle belangrijke processen in verband met marketing, sales, logistiek, en financiën.

Xiphos biedt deze organisatie de volledige dienst Skilled Servicedesk, bestaande uit: 1e/2e lijns support voor alle IT-gerelateerde incidenten/verzoeken; TOPdesk gebruik voor 150 gebruikers; functioneel beheer basis modules TOPdesk; lokaal IT-support; SPOC (o.a. voor de serverhostingspartijen); bestellen van de hardware en software (internationaal); installatie hardware (inclusief registratie in CMDB); autorisatie applicaties/ mailboxen /mappen (internationaal) en telefoniebeheer.

 

VLEESVERWERKINGSBEDRIJF

Voor een vleesverwerkingsbedrijf met 7 vestigingen door heel Nederland doet Xiphos het volledige beheer waarbij de omgeving 24/7 wordt gemonitord.

Xiphos heeft gezorgd voor de volledige migratie van de on-premise serverinfrastructuur naar het IAAS-platform, hierbij wordt er vanuit verschillende locaties via een vast netwerk gewerkt. Het IAAS-platform is zo ingericht dat uitbreiding van locaties gemakkelijk te realiseren is. Na de migratie zijn alle virtuele servers geüpgraded naar een vernieuwde versie.

Het gemakkelijke aan deze samenwerking is niet alleen dat zij geen omkijken naar de IT hebben, maar ook dat Xiphos het Single Point of Contact is.