Xiphos Academy

Opleiden is voor ons méér dan alleen kennisoverdracht. Persoonlijke competenties en de ontwikkeling hiervan is een belangrijke succesfactor binnen organisaties. Xiphos Academy verzorgt tal van opleidingen en ontwikkeltrajecten op IT-gebied gericht op techniek, organisatie en processen. Daarbij wordt er altijd een combinatie gemaakt tussen kennisoverdracht en persoonlijke ontwikkeling. Alle trainingen worden gegeven op ons hoofdkantoor in Hilversum.

Kennisoverdracht

Professionals in de IT-dienstverlening zorgen voor essentiële en bedrijfskritische dienstverlening. Het waarborgen van kwaliteit en continuïteit wordt geoptimaliseerd door middel van (kwaliteits-) borgingsystemen. In de afgelopen jaren zijn er veel borgingssystemen op deelprocessen en/of integrale kwaliteit ontwikkeld. Xiphos stemt doorlopend de trainingen en begeleiding hierop af.

De volgende trainingen worden o.a. aangeboden door Xiphos Academy:

ITIL®
ITIL®, ook wel Information Technology Infrastructure Library genoemd, is ontwikkeld als een referentiekader voor het inrichten van de beheerprocessen binnen een ICT-organisatie. Het is een gestructureerde aanpak voor het leveren van een gewenste kwaliteit van IT Services. Xiphos Academy biedt de ITIL®  training aan op Foundation niveau. Deze certificering is bedoeld voor iedereen die kennis nodig heeft van de basis principes en terminologie van ITIL® .

PRINCE2®
PRINCE2®  is een procesmatige aanpak voor projectmanagement. Deze opleiding is bedoeld voor (aankomende)projectmanagers, teammanagers en andere projectmedewerkers. Je leert de basisprincipes en terminologie van de projectmanagementmethode PRINCE2® kennen.

Persoonlijke ontwikkeling

Systemen werken alleen omdat mensen ze kunnen hanteren, maar ook zeker omdat ze bereid zijn ze te hanteren. Wanneer een mens in staat is de gewenste organisatieresultaten te realiseren, noemen we hem of haar competent. Wij vinden dat competent zijn meer is dan het aanleren van vaardigheden. Resultaten boeken vraagt om eigenaarschap, doelen bepalen en keuzes maken. Het gereedschap dat je daarvoor nodig hebt zit in jezelf.

Training ‘On the job’

Xiphos Academy organiseert trainingen ‘On the job’. Door ter plaatse samen te werken met medewerkers van een onderneming kunnen we onze trainees ‘On the job’ begeleiden. Kennis en vaardigheden worden meteen in de praktijk toegepast, waardoor het ‘geleerde’ gelijk kan worden ingezet binnen de context van de dagelijkse werkzaamheden. Kortom, een win-win situatie waarbij de kennis en vaardigheden beter beklijven en toegesneden zijn op de specifieke werksituatie.

Trainingen en workshops

Wij organiseren regelmatig trainingen en workshops over actuele onderwerpen binnen het vakgebied van servicemanagement. Theorie afgewisseld met stimulerende en uitdagende opdrachten staan daarin centraal. Onze ervaren trainers kunnen ter plaatse de workshop laten integreren met de werksituatie. Neem gerust contact op met Xiphos Academy voor meer informatie over trainingen op het gebied Agile, DevOps en maatwerktrainingen.

We Add Value

Wij geloven dat professioneel functioneren in nauw verband staat met de eigen persoonlijke ontwikkeling. Xiphos Academy investeert in beide en gelooft in de waarde van elk persoon, zowel op professioneel als persoonlijk gebied. We add value. Always.

Voor meer informatie over Xiphos Academy kun je terecht bij Eveline Bos. Ze is te bereiken op 035-6260545 of mail naar academy@xiphos.nl