Naar overzicht

Hoe zorg je dat nieuw IT-personeel in deze periode zo snel mogelijk aan de slag kan?

Nieuw personeel aannemen lijkt in deze periode onwaarschijnlijk. Inwerken vanuit huis is lastig en wordt gezien als een no-go. Toch is er, nu we thuiswerken, enorm veel vraag naar goede IT’ers. Deze helpen organisaties om thuis te kunnen én blijven werken. Vanuit Xiphos bieden we flexibel IT-personeel. Deze ondersteunen je de komende periode (of langer wanneer gewenst) met alle IT-gerelateerde werkzaamheden.

Hoe zorg je dat deze IT’ers zo goed en snel mogelijk aan de slag kunnen (zonder dat zij op kantoor zijn geweest). Daar geven wij graag tips voor:

1. Communiceren heeft prioriteit 

Dat communicatie een belangrijk speerpunt is, hoeven we je natuurlijk niet uit te leggen. Wanneer een nieuwe medewerker op de IT-afdeling/thuis komt te werken, is het van belang dat hij weet welke specifieke werkwijze gehanteerd moet worden. Behandel direct belangrijke informatie over bijvoorbeeld welke systemen er worden gebruikt en wat de regel is bij het hanteren van binnenkomende tickets. Zo voorkom je verwarring op een later moment.

2. Zorg dat alle procedures geregeld zijn

Een nieuwe medewerker kan natuurlijk niet starten zonder zijn laptop, inloggegevens en belangrijke documenten. Zorg er dus voor dat deze voor de eerste (thuis)werkdag geregeld zijn. Regel een online afspraak met het IT-team, zodat de medewerker weet bij wie hij terecht kan met verschillende vragen.

3. Begeleiding vanuit Xiphos

Vanuit Xiphos bieden wij ervaren flexibele IT-professionals aan voor korte en/of langere periode. Onze IT’ers zijn ervaren binnen de detachering en weten hoe het is om snel te schakelen bij een nieuwe opdracht. Hierdoor kost het hen minimale tijd om ingewerkt te worden. Het maakt in principe dus geen verschil of dit op kantoor gebeurt of thuis. Alle IT’ers die via Xiphos worden ingezet, worden door hun Fieldmanager begeleid. Dit zorgt voor een fijne overstap met minder vragen en inwerken. Mochten er toch vragen zijn tijdens de
inwerkperiode, dan kan de betreffende Fieldmanager hier ondersteuning bij bieden.

Geïnteresseerd in wat Xiphos voor jouw organisatie kan betekenen op het gebied van flexibel IT-personeel? Bekijk dan hier onze diensten. Je kan ook direct contact opnemen met Daniel von Kriegenbergh via +31627870753 of mail naar d.vonkriegenbergh@xiphos.nl.

Hulp bij het aannemen… Xiphos Webinar: "De kracht…