Naar overzicht

Hulp bij het aannemen van flexibel IT-personeel tijdens de Corona-crisis

Door de maatregelen omtrent COVID-19 werken veel medewerkers thuis. Hierdoor merken organisaties hoe belangrijk het is om de IT-infrastructuur goed geregeld te hebben. IT-afdelingen staan onder druk en doen er alles aan om iedereen zo goed mogelijk te ondersteunen. Het flexibel inhuren van IT’ers, om de stijgende druk te verlichten, is dan een goed idee.

Wij geven 5 redenen waarom het inzetten van flexibel IT-personeel in onzekere tijden zo van belang is.

1. Thuis is het nieuwe kantoor 

Nu steeds meer medewerkers verplicht thuis moeten werken, zien we dat daar de nodige problemen en vragen bij ontstaan. Het inrichten van het ‘thuiskantoor’ is nu eenmaal even passen en meten. De ideale werkomgeving creëren kan moeilijk zijn als het om IT gaat. Daarbij is het uitgangspunt: thuiswerken moet even comfortabel zijn als het werken op kantoor. Toch ontstaan nu veel vragen over onder andere het netwerk, Teams, SharePoint, Office 365 en Azure. 

2. Kwaliteit van (thuis)werken wordt gewaarborgd

Je IT-afdeling zorgt ervoor dat deze vragen beantwoord en opgelost worden. Hierdoor kan de kwaliteit van werken gewaarborgd worden, juist als er thuis gewerkt wordt. Nu meer dan ooit tevoren is het van belang dat de servicedesk goed bereikbaar is voor vragen. Een medewerker die bijvoorbeeld niet bij de juiste documenten kan, verliest hier veel tijd.

3. Ondersteuning is KEY 

Steeds meer bedrijven bieden in deze periode hun diensten en expertise online aan. Hierbij is het ontzettend belangrijk dat de klant geen verschil merkt tussen de aangeboden online expertise en de werkelijke expertise. Een goede IT-infrastructuur is hierbij noodzakelijk.

4. You’re only as strong as your IT support

In deze periode zul je wellicht te maken gaan krijgen met een hoger ziekteverzuim. Dit is in alle gevallen altijd vervelend. Zorg daarom voor genoeg capaciteit op de IT-afdeling. Dit voorkomt een onbemande afdeling, waardoor de gehele organisatie door grote IT-problemen weleens stil kan komen te liggen.

5. Flexibel IT-personeel inhuren

Het is belangrijk om snel te kunnen schakelen en in te springen op de nieuwste ontwikkelingen en behoeftes van het thuiswerken. Flexibel IT-personeel kan daar een uitkomst bij bieden. Bij Xiphos bieden we dit onder gunstige voorwaarden aan. Zo hoef je niet zelf op zoek te gaan naar personeel. Op deze manier heb je snel een goede IT’er met de juiste certificaten aan het werk.

Geïnteresseerd in wat Xiphos voor jouw organisatie kan betekenen op het gebied van flexibel IT-personeel? Bekijk dan hier onze diensten. Je kan ook direct contact opnemen met Daniel von Kriegenbergh via +31627870753 of mail naar d.vonkriegenbergh@xiphos.nl.

 

We add value Hoe zorg je dat…