Naar overzicht

Xiphos Café: “De Kracht van Consequenties”

Op maandag 30 maart organiseren wij weer een Xiphos Café. Het thema van deze avond is “De Kracht van Consequenties”. Het wordt een interessante avond voor leidinggevenden en adviseurs.

Al jaren blijkt uit herhaald onderzoek dat organisatieveranderingen nog steeds slechts in zo’n 30% van de gevallen lukken. De beoogde rendementen uit de business case worden niet of slechts ten dele behaald. Dit geldt ook voor fusies, cultuurveranderingen, procesoptimalisatieprogramma’s en systeemimplementaties. Ongewenst gedrag van medewerkers staat altijd in de top 3 als “boosdoener”. Veel leidinggevende verzuchten dan ook: “Waarom doen ze nou niet wat we hadden afgesproken?”, “Waarom zetten ze geen stapje extra?”, of “Waarom zakt het nieuwe gedrag weer in nu de adviseur weg is?”
Deze awareness sessie verklaart vanuit de gedragswetenschappen hoe dit komt. Het is een luchtige introductie in de principes van menselijk gedrag en hoe dit effectief te beïnvloeden.
En ook hoe je prestaties meetbaar kunt optimaliseren door het beste uit mensen te halen.

INHOUD

Tijdens het Xiphos Café komen de basisstrategieën voor effectieve beïnvloeding aan bod, alsmede de methodiek die de moderne Bedrijfskunde heeft ontwikkeld om effectief interventies op de werkvloer te kunnen doen om prestaties te optimaliseren: Organizational Behavior Management (OBM).

We geven antwoord op de volgende vragen:

  • Wat zijn de universele wetmatigheden van menselijk gedrag?
  • Welke valkuilen zijn er bij de beïnvloeding van anderen?
  • Waarom besteedt de gemiddelde leidinggevende slechts 0,8% van de tijd effectief aan gedragsbeïnvloeding om prestaties te laten toenemen?
  • Welke basisstrategieën zijn er voor effectieve gedragsbeïnvloeding?
  • Welke hulpmiddelen biedt de moderne Bedrijfskunde om hiermee bedrijfsprestaties te optimaliseren en/of veranderingen te laten slagen?
  • Wat is de kracht van consequenties daarbij?

We laten je inzien dat er 3 valkuilen zijn in de pogingen van leidinggevenden en veranderaars om gedrag van medewerkers te beïnvloeden. Door deze 3 valkuilen, waar veel mensen nog steeds intrappen, is slechts 0,8% van de tijd en moeite de men steekt in gedragsbeïnvloeding effectief. Dit heeft enorme impact op het rendement van organisatieveranderingen, projecten, cultuurveranderingen, systeem- en procesimplementaties, fusies, etc. Ruimte voor verbetering dus!

Alles wat je deze avond leert, laten we je gelijk in een ludieke case toepassen: het creëren van bevlogenheid in uw organisatie. Oftewel, “Hoe dresseer ik een parkiet?”

SPREKERS

Robert den Broeder en Joost Kerkhofs zijn beiden ondernemers met ieder meer dan 20 jaar ervaring op het snijvlak van business en IT. Ze hebben zich de afgelopen 10 jaar gespecialiseerd in OBM. In 2019 richtten zij samen OBM Dynamics B.V. op om samen met partner APMG International een wereldwijd erkende certificering op het gebied van OBM aan te kunnen bieden. Hun missie is dan ook om OBM als praktische wetenschap te verspreiden en organisaties te leren hoe ze daarmee hun prestaties aantoonbaar kunnen optimaliseren via positieve gedragsverandering. Samen hebben ze al vele honderden deelnemers van vele tientallen organisaties in zowel de private als publieke sector mogen inwijden in de geheimen van OBM.

V.l.n.r.: Joost Kerkhofs & Robert den Broeder

AGENDA

Maandag 30 maart 2020:

  • Ontvangst vanaf 17.00 uur
  • Food & Drinks: 17.30 – 19.00 uur
  • Sessie: 19.00 – 21.00 uur
  • Netwerkborrel: 21.00 uur

LOCATIE

Xiphos B.V.
Marathon 11e (3e etage)
1213 PG Hilversum

AANMELDEN

We add value Hulp bij het aannemen…