Naar overzicht

KLANTENDAG ZEER GESLAAGD

Op 7 juni jl. was het zover! De eerste Xiphos klantendag was een feit. Maanden aan voorbereiding heeft geresulteerd in een zeer geslaagde middag. We hebben tientallen klanten/relaties mogen verwelkomen in het Datacenter van Interconnect te Eindhoven. De middag begon met koffie, thee en uiteraard heerlijke Bossche Bollen. Als je dan toch in Brabant zit, mag dit natuurlijk niet ontbreken. Vervolgens kregen alle gasten een presentatie van Gerard Wouters over Xiphos gevolgd door een presentatie van Rob Stevens over Interconnect.

Om 14.30 uur nam Jochen den Ouden, IT-Security Specialist, de zaal over. Hij wist alle aanwezigen tot het einde aan toe te boeien met zijn uitgebreide lezing over hacken. Iedereen werd toch wel even wakker geschud door zijn verhaal. Hacken is helemaal niet zo moeilijk, als je de juiste tools weet te vinden op het internet is het juist zo gepiept. Een kleine handeling met grote gevolgen. Een paar feiten op een rij:

  • In 2020 zijn er meer dan 7,6 miljard mensen op de wereld en 50 miljard devices. Dit betekent 6,6 apparaten online per persoon.
  • Europabreed hebben 98 miljoen mensen al te maken gehad met cybercrime.
  • Cybercrime heeft wereldwijd al 600 miljard euro gekost.
  • 65% van het MKB heeft al te maken gehad met cybercrime.

Steeds vaker zijn bedrijven en websites het slachtoffer van DDoS aanvallen. DDoS staat voor Distributed Denial of Service. Met een DDoS aanval maken heel veel computers – vaak vanaf verschillende locaties ter wereld – verbinding met één server. De server is het doelwit: de mensen achter de computers proberen deze server traag te maken of in het ergste geval onbereikbaar te maken.

Herman Wegter bracht iedereen met zijn workshop naar zijn of haar PUNT (op de werkvloer). Onder het motto: Outstanding people have one thing in common: an absolute sense of mision, probeerde hij iedereen tot inzicht te laten komen wat zijn of haar punt is. Puur door de vraag te stellen ‘Door HOE wil ik WAT bereiken en WAAROM’? Waar ben je goed in, wat is de meerwaarde van jouw kwaliteit en waarom? Wat is voor jouw heel belangrijk? Uiteindelijk kon iedereen voor zichzelf opnoemen door welke kwaliteiten hij of zij waarde kan toevoegen op de werkvloer omdat voor hem/haar bepaalde waarden heel belangrijk zijn.

Vervolgens kregen alle gasten nog een interessante rondleiding door het Datacenter. Daar ging een wereld voor ze open. De reacties waren ontzettend positief! “Leuk, interessant en leerzaam, dat is het eerste dat in mij opkomt als ik terugdenk aan de klantendag. Meer dan een paar “eye openers” van Jochem den Ouden, een interactieve workshop met Herman Wegter, een datacenter van de binnenkant bekijken en nieuwe contacten gelegd; kortom erg geslaagd en goed georganiseerd”, aldus Coen Kater van Alphabet Lease.

De snackwagen maakte de dag voor de klanten helemaal af!

 

Voorbereidingen Trends in Tooling… Trends in Tooling 2019